فرآیند تغییر حوزه انتخابیه داوطلبان انتخابات مجلس چگونه است؟/چه زمانی یک داوطلب میتواند درخواست تغییر حوزهی انتخابیهاش را ثبت کند؟
به گزارش عصر تابان؛ محسن اسلامی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات در گفتوگو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به سوالی درخصوص امکان تغییر حوزه انتخابیه برای داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: در این زمینه یک قانون مستقل تحت عنوان «قانون تغییر حوزه انتخابیه داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی» مصوب ۱۴ بهمن ۱۳۸۲ وجود دارد.
پیامک مراجعه به سامانه شفافیت انتخابات برای داوطلبان ارسال میشود
وی افزود: در ماده واحدهی این قانون اشاره میشود که «به داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی که در موعد مقرر قانونی در یکی از حوزههای انتخابیه ثبتنام نمودهاند و صلاحیت آنها تایید شده است، فقط برای یکبار در مرحلهی اول انتخابات هر دوره اجازه داده میشود تا ۱۵ روز قبل از روز أخذ رأی، حوزه انتخابیه خود را از طریق وزارت کشور و یا حوزههای که در آن ثبتنام کردهاند، تغییر دهند.»
دبیر ستاد انتخابات کشور عنوان کرد: در تبصرهی این ماده واحده آمده که داوطلبان بعد از اعلام نظر شورای نگهبان مبنی بر تأیید صلاحیتها میتوانند نسبت به تغییر حوزه انتخابیهشان اقدام کنند اما حتماً باید این تغییر حوزه به تأیید شورای نگهبان برسد.
اسلامی ادامه داد: وزارت کشور یا فرماندار و رئیس هیئت اجرایی حوزه انتخابیه موظف است درخواست داوطلب را بههمراه مستندی از مدارک ثبتنامکننده حداکثر طی یکروز به حوزه انتخابیه جدید و مورد درخواست ارسال کند. همچنین هیئت اجرایی مرکزی حوزه جدید موظف است حداکثر دو روز بعد از دریافت درخواست، نسبت به رسیدگی صلاحیت داوطلب بر اساس تبصره ۲ و ۳ ماده واحدهی این قانون اقدام و مراتب را طی صورتجلسهای به هیئت نظارت استان اعلام کند.
وی گفت: ماده ۴ این قانون میگوید که هیئت نظارت استان نیز موظف است حداکثر ظرف دو روز بعد دریافت صورتجلسه رسیدگی به صلاحیت داوطلب از هیئت اجرایی، با کسب نظر از هیئت مرکزی نظارت نظر خود را درخصوص تأیید یا ردصلاحیت داوطلب طی صورتجلسهای به هیئت اجرایی اعلام کند. هیئت مرکزی نظارت هم نظر خود را همزمان به شورای نگهبان اعلام میکند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سوال که چه زمانی یک داوطلب میتواند درخواست تغییر حوزهی انتخابیهاش را ثبت کند؟، خاطر نشان کرد: زمانی که داوطلب تأیید صلاحیت شده باشد این کار امکانپذیر خواهد بود. البته یک مرحلهی دیگر از بررسی صلاحیتها باقیمانده و این مهم به تشخیص شورای نگهبان است و این شورا میتواند بعد از ۱۹ بهمنماه که نظر نهایی خود را درخصوص صلاحیتها اعلام میکند، این تغییر حوزه را تأیید کند.
اسلامی بیان کرد: داوطلبی که هماکنون تأیید صلاحیت شده میتواند درخواست تغییر حوزه انتخابیه بدهد و هیئت نظارت و شورای نگهبان درباره مورد مذکور تصمیمگیری خواهند کرد.
وی همچنین عنوان کرد که این فرآیند زمان طولانی ندارد و نهایتاً تا ۱۵ روز قبل از روز أخذ رأی، باید این تغییر انجام شده باشد؛ فرآیند تغییر حوزه مجموعاً ۵ روز است و نتیجه مشخص خواهد شد.
فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم چگونه است؟
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری جمعه ۱۱ اسفند در سراسر کشور برگزار میشود
برچسب ها :عصرتابان، فرایند تغییر حوزه،انتخابات
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰